Mållös match på WHA

FOTBOLL. Lagen levererade oändligt många målchanser.

Men mötet mellan IFK Mariehamn och FC Inter slutade ändå mållöst.

– Inget av lagen var tillräckligt skickliga för att lösa upp det kompakta spelet, säger IFK:s huvudtränare Peter Lundberg.
Gårdagskvällens ligamöte mellan IFK Mariehamn och FC Inter på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn slutade oavgjort.

FC Inter startade matchen och inledde med en hörna som Aleksei Kangaskolkka rensade undan. IFK Mariehamn tog tag i rodret och efter ett skickligt uppspel av Amos Ekhalie, med en sväng via Kangaskolkka, har Ekhalie hemmalagets första heta målchans. Men skottet gick ovanför ribban.

Grönvitt höll spelet inom laget och levererade ett flertal situationer som kunde ha öppnat upp målkontot. Bland annat genom Diego Assis, som själv dribblade förbi FC Inter men skottet gick precis förbi ribban, igen. FC Inter satte press och Kalle Kauppi drämde till med ett skott som IFK:s målvakt Walter Viitala fick hoppa högt för att rädda.

IFK pressade tillbaka och det var en jämn kamp på planen och fem minuter innan halvtidsvilan slog Kangaskolkka en frispark på rimligt avstånd från Intermålet. Men den går också förbi. Ställningen stod 0–0 i halvtid.

– Första halvlek var ingen höjdartillställning. Vi var inte bra men vi var inte heller dåliga, säger Peter Lundberg.

”Nöjda med en poäng”

Andra halvlek inleddes i samma spår, där IFK visade prov på flera tillfällen att gå upp i ledning. Thomas Mäkinen var närmast då han skottade förbi högra stolpen. I den 67:e matchminuten drog Inters Ari Nyman ner Assis som var på väg framåt. Inte heller på den frisparken fick IFK till det. Gästerna vände om snabbt och Guy Gnabouyou kom med ett vasst skott precis förbi IFK-ribban.

Trots många lägen från båda håll slutade mötet 0–0.

– Det var två lag som försvarade bra men inget av lagen var tillräckligt skickliga för att lösa upp det kompakta spelet, säger Lundberg.

FC Inters huvudtränare Jami Vallenius var nöjd med en poäng på bortaplan.

– Det var en svår plats att möta IFK på så vi är nöjda med en poäng, säger Vallenius.

Med en poäng till vardera lag innebär det att IFK går upp i ligaledning igen med sina 38 poäng. HJK är tvåa på 37 poäng. FC Inter har totalt 15 poäng.