Målkalas för JIK segerfest för HIK

Det hade bara gått tolv minuter innan André Karring kom fri med JIK:s målvakt Victor Mattsson och chippade in ledningsmålet för hemmalaget på Hammarvallen.

HIK pressade högt och styrde spelet i första halvlek och var helt klart det bättre laget. Det fanns flera chanser till att öka på ledningen. Alexander Clemes nickar i stolpen och André Karring försöker sig på en repris av 1–0 målet efter en halvtimmes spel. Men det räckte inte. Trots att Alexander Clemes skötte försvaret med bravur kvitterade gästerna genom Henrik Löthman som kom med fart på ett snyggt inlägg från Fredrik Rosenberg tio minuter innan halvtid.

Ombytta roller
I andra halvlek lät JIK inte hemmalaget komma så lätt till skott. Istället kommer David Lindholm fri med Johan Sundman som räddar till hörna en kvart in på andra. En hörna som Fredrik Rosenberg sätter i mål och JIK leder mot tabellettan. Och sen rullar det på för bortalaget. Andreas Björk nickskarvar en snyggt slagen frispark av Jakob Erikslund. Strax efter det får David Lindholm in ett grötmål. Bortalaget gick från 1–1 till 1–4 på bara tio minuter. JIK dominerade och hade fint spel på ett tillslag.
– Vi spelade riktigt bra idag. Synd att vi inte alltid spelar så här. Det känns skönt att ta revansch från förra derbyt när vi förlorade med 0–5. Lite roligt att störa Hammarland och skjuta upp deras firande en stund, säger JIK:s lagkapten Andreas Björk efter matchen.
En vinst hade betytt att HIK direkt var helt klara för division tre. Linus Gestranius mål i slutminutrarna ändrade bara slutsiffrorna till 2–4. Men i och med att VG62 spelade oavgjort mot FC Inter2 är nu uppflyttningen för HIK ett faktum.
Nästa säsong väntar istället derbyn mot åländska SIFFK i division tre.