Malinen: ”IFK imponerade”

FOTBOLL. Ett försvarsstarkt IFK knäckte fjolårstvåan.

Då hyllades lagets defensiv av RoPS tränarlegendar.

– Jag är överraskad av IFK:s spel. Överraskad och imponerad, säger Juha Malinen.
Inför matchen mot RoPS talade IFK-tränaren Peter Lundberg om vikten av noggrannhet i duellspelet och att vinna andrabollarna. Hemmapremiären på WHA:s naturgräs var mer upplagd för kamp än HJK-matchen på Sonerastadions konstgräs; och precis så blev det.

Till sist kunde IFK kämpa ned gästerna från Lappland, och matchens enda mål kom till efter att ett par nickdueller till slut lett bollen fram till Dever Orgill som sköt 1–0 efter 52 minuters spel.

– Grabbarna höll matchplanen väl. Vi var noggranna i duellspelet och tog kampen. Vi föll tillbaka något efter målet, men stod å andra sidan upp bra i defensiven. RoPS skapade egentligen ingenting förutom i slutet av matchen, säger Lundberg som blev en vinnare i sin första hemmamatch som huvudtränare för IFK.

RoPS-tränaren Malinen håller med sin överman.

– De första tjugo minuterna var vi mer aggressiva än IFK, sen kom de i gång och blev bättre i det fysiska spelet. Jag måste säga att jag är imponerad av hur kompakta IFK var i defensiven. Och lite överraskad.

– Jag vet att Lyyski och Kojola försvarar, men nu var det elva man som hjälpte till i defensiven och det har jag nog inte sett tidigare. IFK brukar alltid ha någon artist som sticker ut och kanske inte deltar lika mycket i defensiven.