DELA

Lyyski riktar skarp kritik mot Djurgården

FOTBOLL. I Aftonbladet i dag talar IFK Mariehamns Jani Lyyski ut om den sista tiden i Djurgårdens IF. Det är skarp kritik han riktar mot Stockholmsklubben.
Lyyski berättar att han – och de andra spelarna som efter fjolårets säsong fick beskedet att DIF inte tänkte satsa på dem längre – inte var välkomna till lagets träningar utan skickades ner till U19-laget.
– Man är inte välkommen att äta lunch med lagkompisarna. Man tappar den dagliga kontakten med alla, till exempel sjukgymnasterna, du får inte tillgång till samma material och så vidare. Du har ett kontrakt som professionell fotbollsspelare men du har inte möjligheten att utföra ditt jobb på ett professionellt sätt. Flera av killarna i laget har hört av sig och visat sitt stöd, säger Lyyski till Aftonbladet.
Det gick till och med så långt att Lyyski kontaktade fackförbundet för svenska fotbollsspelare för att kontrollera vilka rättigheter han hade.
– Efter att ha rådfrågat organisationens generalsekreterare Magnus Erlingmark övervägde han att koppla in jurister, men struntade i det när han insåg att en lösning – det vill säga en ny klubb – var nära, skriver Aftonbladet. (ml)