”Luften gick ur oss”

FOTBOLL. Förra helgen slog Jomala IK jumbon PaiHa med hela 6–0 på bortaplan.

Den här lördagen fick man smaka på sin egen medicin.

JIK inledde visserligen bra under den första kvarten på Vikingavallens konstgräs, men en försvarsbjudning gav gästande Åbo IFK 1–0 – och luft under vingarna. När sedan ligameriterade Gesim Voca (tidigare i Inter) satte 2–0 i den 43:e matchminuten fick ÅIFK ett psykologiskt viktigt mål strax före pausvilan.

– Jag är jättenöjd med förstakvarten då vi är aggressiva i vår press och gör precis det vi har kommit överens om på förhand. Men tyvärr får de göra 1–0 billigt, och när de får tvåan i slutet av halvleken känns det lite som att luften går ur oss, säger Jomalas tränare Lennart Holmström.

Nyberg ensam JIK-målskytt

Jomala chansspelade i andra halvlek för att få till en reducering, men straffades i stället flera gånger om av Åbo.

Slutresultatet skrevs till 6–1 för gästerna, efter att Adam Nyberg gjort JIK:s enda mål på hörna i den 71:a minuten.