Foto: Stefan ÖhbergSILFVERPLATS Otto Silfver och IFK Mariehamn kan möjligen hoppas på en hedersam andraplats i fortsättningstrean. Efter helgens dubbla förluster mot Segeltorp är förstaplatsen, som innebär kval uppåt, i princip körd.

Kvaltåget gick – IFK kvar på perrongen

ISHOCKEY. Helgens första av tre matcher stod mot KTH, ett lag som IFK på papperet skulle slå och också gjorde, men KTH kämpade väl och det var först i den tredje perioden som hemmalaget kunde gå ifrån och säkra segern. Inte mindre än fem poäng för Alexander Grundström i matchen som IFK till slut vann med 6-4.

Helgens övriga två matcher stod mot toppkonkurrenten Segeltorp. Lördagens match blev dock en helt annan historia. Ett mycket tänt Segeltorp gjorde 1–0 på sitt första numerära överläge och avslutade den första perioden med att göra två (!) mål i samma numerära underläge.

Akt två inleddes med varsitt mål innan IFK började rada upp stolpskott. Närmare kom man inte trots bra spel och IFK föll till sist med 2–6.

Match två mot Segeltorp i söndags och den tredje på lika många dagar började IFK mycket bra och visade från start att man inte tänkte vika ner sig. Rättvist 1–0 av Andreas Stenberg fint framspelad av Andreas Karlsson. Gästerna replikerade snabbt men Stenberg var inte klar utan gjorde på egen hand 2–1 innan periodens slut.

I spel fyra mot fyra i den andra perioden gjorde Segeltorp snabbt både 3–2 och 4–2. En sen reducering av Robin Dahla skapade dock kontakt inför den sista perioden, men närmare än 4–5 kom aldrig hemmalaget som numera är trea i tabellen med två matcher kvar att spela. Sex poäng skiljer till tabellettan Segeltorp som i sin tur har fyra matcher kvar att spela i fortsättningstrean.