Klar förlust för JIK

VOLLEYBOLL. Trots en stark kämpainsats hemma i Vikingahallen förlorade Jomala IK:s herrar i raka set mot serieledarna i division 1 Norra, Säters IF VBK.

Efter en jämn inledning av matchen kunde gästerna ta kommandot i mitten av första set efter att JIK:s anfallsspel blandat fina prestationer med lite enklare misstag. De samspelta serieledarna drog ifrån till en komfortabel setvinst med 25–19.
JIK inledde andra set piggt och gick snabbt upp i en fyramålsledning, bland annat efter fint servande av passaren, tillika spelande coachen, Aldis Jaundzeikars. Hemmalaget fortsatte att spela inspirerat, och blocket stod ofta bra upp mot Säters tunga anfall. Man behöll initiativet och ledningen med ett par bollar ända fram till slutet av setet.

Matchavgörande

Vid ställningen 19–18 till JIK servade Säter rakt i nät, och hemmaspelarna firade för poäng. En av domarna hade dock hittat ett uppställningsfel hos hemmalaget, och efter vissa protester gick poängen till bortalaget. I stället för en tvåpoängsledning och bra chans till setvinst var det kvitterat. Säter tog därefter snabbt några raka poäng och lyckades knipa det jämna andrasetet med 25–22.
Efter ett ordentligt ryck i början av tredje set kunde Säter också mycket riktigt spela hem en – tillslut – ganska bekväm seger inför ett tjugotal åskådare.

Läs hela artikeln i måndagens Nya Åland.

Text: Tomi Riitamaa