Karlsson tremålsskytt i IFK-seger (IFK-Östervåla 5-4 e.fl.)

ISHOCKEY. IFK Mariehamn tog två poäng när man sänkte Östervåla i förlängningen i lördagens division III-match.

Men det borde ha blivit tre poäng för ålänningarna som ledde med 4–2 när en dryg minut återstod att spela.
IFK Mariehamns division III-lag drömmer om en plats i Alltrean efter nyår, och måste därför vara bland de fyra främsta lagen i höstens serie. Därför var matchen mot tabellfyran Östervåla IF hemma i Islandia oerhört viktig.

Och det såg länge lovande ut för IFK som gick fram till en 3–1-ledning i första perioden tack vare tre mål av Andreas Karlsson, som spelade tillsammans med Robin Englund och Alexander Grundström i ålänningarnas vassa förstakedja.

I mittperioden reducerade visserligen Östervåla genom Ludvig Norstedt, men när Robin Englund sköt 4–2 till IFK i den tredje perioden såg det ut som om hemmalaget skulle kunna bärga tre ytterst viktiga poäng i jakten på en Alltreanplats.

Men Östervåla kom tillbaka, reducerade med 1.22 kvar att spela och kvitterade 23 sekunder från slutet när Simon Gustavsson satte 4–4-pucken.

I förlängningen kom dock IFK tillbaka och kunde, 32 sekunder före att straffar skulle ta vid, avgöra matchen till 5–4 genom Robin Englund, assisterad av Alexander Grundström.

Tack vare segern tar IFK steget upp till tredje plats i tabellen, med fyra matcher kvar att spela.

På söndag väntar ny match i Islandia då tabelltvåan Gimo IF HC står för motståndet för Mariehamn. (om)