Kangaskolkka: ”Skönt att göra mål”

FOTBOLL. Från holländska ligan till en försäsongsmatch mot FC Åland.
Aleksei Kangaskolkka gjorde båda målen när IFK Mariehamn vann försäsongspremiären med 2–0.
– Som anfallare är det alltid skönt att göra mål, oavsett motstånd, säger han.
Division III-laget FC Åland mot fjolårets ligafemma IFK Mariehamn i Eckeröhallen en torsdageftermiddag i januari.
En enahanda matchbild med ett bollförande IFK var förväntad, men ett lågt stående och smart spelande FC Åland såg till att hålla siffrorna nere.
Efter första halvlek (matchen spelades över 2×35 minuter) var det mållöst, och FC Åland hade varit närmast ett ledningsmål när forne IFK:aren Rezgar Amanis avslut gick via målvaten Marc Nordqvist och i ribban.
– Jag hade ett par lägen som jag kanske skulle ha förvaltat lite bättre, säger ”Rezze” efter matchen.
Efter paus gjorde båda lagen ett par byten, och för IFK:s del innebar det a-lagsdebut för Joel Mattsson, 15, och comeback för anfallaren Dever Orgill, 24, som hade ett skadefyllt fjolår och som just återvänt till Åland efter semestern.

”Självklart mitt mål”
Både Mattsson och Orgill bidrog med fart i IFK:s offensiv och till slut kunde Grönvitt bryta ner FC Ålands försvar och vinna med 2–0 efter två mål av Aleksei Kangaskolkka.
Åtminstone om man frågar honom själv; det andra målet styrde på en FC Åland-back och in i mål.
– Självklart var det mitt mål och inget självmål, säger han och skrattar.
– Som anfallare är det alltid skönt att göra mål, oavsett motstånd.
Efter en skadefylld tid i holländska ligan och minimalt med speltid för Heracles det senaste året är ”Allu” glad över att vara tillbaka i IFK.