Jomala tappade ledningen

FOTBOLL. Jomala började matchen mot TuWe klart bäst hemma på Vikingavallen i lördags men utan att skapa några större målchanser.

Mycket bollinnehav och gästande Tuwe hade till synes inte mycket at komma med. Mattias Nordlunds 1–0 kom därför helt rättvist och logiskt, en ledning som stod sig halvleken ut.

– Vi kontrollerade matchen och hade ett fast grepp om spelet, summerar tränare Lennart Holmström den första halvleken.

Den andra halvleken blev sedan inte fullt lika rolig för hemmalaget.

Gästerna tilläts komma in i matchen och Jomalas spelövertag från den första halvleken mattades av. Med tio minuter kvar att spela kom också Tuwes kvittering som då, sett till spelet, var fullt rättvist.

1–1 stod sig sedan tiden ut.

Jomala ligger på sjunde plats i Rikstrean, på samma poäng (26) som sexan TPK men med sämre målskillnad. Upp till JyTy på fjärde plats skiljer endast tre poäng, medan åttan Wilpas är två poäng bakom Jomala.

FC Åland toppar fortsatt Rikstrean trots förlusten borta mot PaiHa (se separat artikel), dock på samma poäng numera som tabelltvåan VG-62.