JIK-poäng mot serieledarna

FOTBOLL. Jomala IK hade bara en handfull spelare på försäsongsträningarna i vintras, och inte särskilt goda utsikter inför lagets tredje raka säsong i Rikstrean. Men IFK Mariehamns och FC Ålands nyligen upplösta a-juniorlag har gett JIK flera nyförvärv, och att döma av serieupptakten klarar sig de nya spelarna mer än väl i landets fjärde högsta serie.

I lördags spelade Jomala 1–1 hemma mot serieledande TPK och tog sin sjätte poäng i årets serie. På fyra matcher står ålänningarna på en seger och tre oavgjorda.

Mot topplaget TPK hamnade JIK i underläge efter en kvart när Robert Nygård gav gästerna ledningen. Men sju minuter senare styrde TPK:aren Jaakko Ruuskanen en Filip Svanhström-frispark i eget mål fram till 1–1 – ett resultat som stod sig matchen ut.

– Jag är nöjd med resultatet. Vi står upp bra mot seriens bästa lag, säger JIK-tränaren Lennart ”Julle” Holmström.

Lyfter fram Erikslund

– Det var något av ett ställningskrig där ute, fortsätter ”Julle” som hyllar målvakten Frans Erikslund.

– Jag tränar mestadels med FC Åland (JIK:s samarbetsklubb), men det är kul att vara med Jomala och spela, säger Erikslund som menar att serieledarna inte satte JIK under alltför stor press i matchen.

– De hade en boll i ribban efter paus. I övrigt tyckte jag att vi hade bra kontroll på dem så oavgjort känns rättvist.