JIK-poäng i premiären (Wilpas-JIK 1–1)

FOTBOLL. Efter en försäsong med bara en handfull spelare på träningarna gick Jomala IK in i tävlingsspel borta mot Salolaget Wilpas under lördagen. De dåliga förutsättningarna till trots gick JIK upp i ledning strax före paus efter att Marcus Aaltonen gjort mål på hörna.

Gästernas uddamålsledning stod sig halvvägs in i andra halvlek när Wilpas kvitterade till 1–1 genom Jani Lehtinen. Några fler mål blev det inte i matchen, trots att JIK haft vassa omställningslägen – men också fått målskytten Aaltonen utvisad i slutskedet.

– Sett över hela matchen är oavgjort rättvist. De hade mer boll än oss, men vi hade de farligaste chanserna, säger JIK-tränaren Lennart ”Julle” Holmström.