JIK föll tungt mot SaTo

DIVISION IV
JOMALA IK 1
SATO 4

FOTBOLL. Trots en fin första halvlek förlorade Jomala IK lördagens match mot SaTo med 1–4.
– Efter deras mystiska 2–0-mål tappar vi fokus, säger tränaren Bengt Johnsson.
Jomala IK inledde lördagens match mot SaTo starkt. Inom de fem första minuterna hade man tilldömts fyra hörnor varav den fjärde borde ha resulterat i mål. Leo Jansson fick då pannan på inlägget och målvakten lämnade retur på nicken. Ingen JIK-spelare fanns dock där för att peta in bollen.
I den 20:e minuten tilldömdes JIK ytterligare en hörna. John Segerström tog hand om den och bollen skruvade sig direkt mot mål. JIK jublade och ansåg att bollen varit inne men domaren var av annan åsikt och dömde inte mål.
I stället var det SaTo som gick upp i ledning efter drygt 40 minuter. Lukas Aaltonen förlorade som sista man en närkamp på egen planhalva och SaTos anfallare friställdes. Han lobbade kyligt bollen över JIK:s målvakt Kristoffer Josefsson och 1–0 var ett faktum.

Två självmål
I andra halvlek tog gästerna sedan över allt mer och i den 59:e minuten satte de också 2–0. Målet kom efter en frispark och bollen hann gå i stolpen, ribban och stolpen igen innan domaren vinkade för mål.
– Jag vet inte riktigt vad som hände. Det studsade inte riktigt vår väg i alla fall, säger Bengt Johnsson.
Efter 2–0-målet tappade Jomalaspelarna fokus.
– Vi blev stressade och tappade vårt eget spel. Men killarna fortsatte i alla fall jobba och slita, säger Johnsson.
Tyvärr räckte det inte. I den 77:e minuten misslyckades Leo Jansson nicka undan en frispark och bollen skickades istället i en perfekt lobb över Josefsson in i eget mål. Johan Alén snyggade sedan till siffrorna när han satte 1–3 för JIK på en hörna i 85:e minuten, men Josefsson tappade sedan in en boll på stopptid och matchen slutade 1–4.
Jomala spelar ytterligare en hemmamatch i morgon. Då möter man VG-62 och den matchen börjar klockan 15.30.