Jättevändning av SPAIF när IFK föll

ISHOCKEY. IFK Mariehamn gick mot en överlägsen seger och en säkrad förstaplats i Allfyran.
Då kom raset mot SPAIF som vände och vann med 8–7 i förlängningen.
Det räcker med att vara bland de två främsta i Allfyran för att nå kvalseriespel till division III. IFK Mariehamn hade redan säkrat sin plats i kvalserien inför lördagens match borta mot SPAIF i Södertälje.
Men ålänningarna gick ändå fram till 6–2-ledning i den andra perioden mot serietvåan SPAIF innan raset kom. På knappt sex minuter gick hemmalaget upp till 6–6, innan Carl-Erik Nyqvist satte 7–6 till IFK med halva tredje perioden kvar att spela. Men Södertäljelaget kom tillbaka på nytt, kvitterade och vann sedan i förlängningen när Johan Moberg satte 8–7.
Inför söndagens avslutande omgång, då IFK möter Östervåla IF 1 på hemmaplan, leder ålänningarna Allfyran på 30 poäng. Två poäng före SPAIF som i sin tur har tre poäng ned till jagande Segeltorp.
Lag tre till sex i Allfyran får spela play off-matcher om två plater i kvalserien. (om)