Italien och Finland på delade poängen

FOTBOLL. Finlands damlandslag spelade oavgjort mot Italien i en VM-kvalmatch på bortaplan i onsdags.
Åländska Annica Sjölund, som firade sin födelsedag dagen till ära, spelade från start.
Sjölund spelade 54 minuter innan hon byttes ut mot Åland Uniteds Jaana Lyytikäinen. Under Sjölunds tid på planen gjorde Finland också sitt enda mål för dagen. Efter bara fyra minuter gjorde Heini Tiilikainen 1–0 för Finland. Kvitteringen stod Italiens Melania Gabbiadini för i den 18:e matchminuten.
Italien dominerade matchen spelmässigt. Bland annat hade man elva hörnor, jämfört med Finlands noll.
Finland och Italien ligger därmed kvar i topp i sin VM-kvalgrupp och om Finland tar sig till slutspel är ännu öppet. Nästa kvalmatch spelar man i juni. Då möter man Portugal hemma. (ml)