Isac Holmström vann dubbelt i ÅM

LÄNGDSKIDÅKNING. Det blev som väntat Isac Holmström som vann både sprint i klassisk stil och tio kilometer fristil när ÅM avgjordes i helgen på den två kilometer långa banan i Jomala.
– Jag gick ut stenhårt och tog det som ett hårdare träningspass, sa Isac efter segern i sprinten.

Två dagar av tävlingar var det när ÅM på skidor avgjordes på spåret i Jomala. I de inledande försöken i sprint var Isac Holmström 18 sekunder snabbare än tvåan pappa Lennart Holmström. I den följande finalen var Isac precis lika överlägsen och vann med 17 sekunder till godo på loppets tvåa Patrik Lehtonen som lyckades sprinta i mål före Lennart Holmström.
Damklassen vann Cecilia Sundström före loppets andra deltagare Heidi Furu.

Söndagens herrklass över 10 kilometer blev snabbt avgjord om man ser till guldet, för Isac Holmström satte högsta fart direkt och ledde med 30 sekunder redan efter två kilometers åkning. Avståndet utökade han hela tiden till bakomvarande för att i mål vara hela 2,14 minuter före loppets tvåa Lennart Holmström. Loppets trea blev Mattias Nordlund.

Damklassen innehöll bara en tävlande och där vann Karina Danielsson.