Ingen semifinal för Åland United

FOTBOLL. Åland United spelade oavgjort borta mot TiPS i den sista omgången av ligacupen i söndags. Därmed slutade åländskorna fyra i gruppen och gick inte vidare till semifinal.
– Visst hade det varit kul att spela semifinal men det är inte det som varit målet, säger ÅU-tränaren Robert Dahlin om ligacupen.

Åland United hade chans att nå semifinal i damernas ligacup men då krävdes seger i söndagens bortamatch mot TiPS. Det började bra för åländskornas del. Rebecca Björkvall gav Åland United ledningen med 1-0.
– Då såg det bra ut, säger ÅU-tränaren Robert Dahlin.

Kohvakka målskytt
Men strax innan halvtid hade TiPS både kvitterat och gått till ledningen genom mål av Linda Sällström och Riikka Hannula.
– Vi blev lite fega och tappade tålamodet, säger Dahlin.
I andra halvlek flyttade Åland United upp sina trupper. En inledande 4-4-2-uppställningen byttes till en offensivare 4-3-3-variant. Bland annat flyttades mittbacken Eveliina Kohvakka upp som forward och nyförvärvet fixade kvitteringsmålet 2-2.
– I andra halvlek var vi det klart bättre laget, menar Dahlin.

Inte på topp nu
Någon semifinal blir det dock inte för Åland Uniteds del i och med det oavgjorda resultatet. Nu blir det HJK-SCR och PuiU-Honka som bildar semifinalpar.
Åland United har varit inne i en hektisk period med många matcher och det blir lätt tunga ben.
– Vi är inte på topp nu, och det ska vi inte vara heller, säger Dahlin.
Det åländska ligalaget har flera träningsmatcher inplanerade mot svenskt motstånd. Men tjejerna slipper resa och filar i stället på formen på hemmaplan.
– Vi ligger bra i fas med vad vi planerat, tycker Dahlin.