IFK:s a-lag vann mot Gimo

DIVISION IV UPPLAND
IFK MARIEHAMN A 5
GIMO IF HC 1

ISHOCKEY. Efter två ineffektiva perioder fick IFK Mariehamns a-lag äntligen målskyttet att lossna i tredje perioden mot Gimo.
Det var gästande Gimo som satte matchens första mål i Islandia i söndags. Efter knappt tre och en halv minut höll David Wallström sig framme på en målvaktsretur och 1–0 var ett faktum. IFK utjämnade några minuter senare. Klockan hade tickat fram till 6.12 när Marcus Englund hittade rätt från nära håll. Assisten stod Karl-Adam Granskog för.
Därefter var det IFK som styrde spelet. Hemmalaget pressade och avlossade skott efter skott mot Gimomålet. Dessvärre lämnade avsluten mer att önska och ett stolpskott och ett mål bortdömt för offside var det närmaste man kom ledningen.
Andra perioden fortsatte på samma sätt. IFK skapade chanser men pucken gick inte in.
I tredje perioden upphörde slutligen måltorkan. Marcus Englund satte tvåan efter 52 sekunder och efter 8.25 spelade han fram Julius Englund som placerade in tredje IFK-målet för dagen.
Efter 3–1-målet rasade Gimo samman. Man drog på sig två utvisningar och när IFK-kaptenen Lasse Danielsson satte 4–1 i numerärt överläge var matchen avgjord. Englund skulle dock göra ett mål till och fullborda sitt hattrick. Matchen slutade således 5–1.