IFK vidare till kvartsfinal i cupen

FOTBOLL. FINLANDS CUP.
IF Gnistan 1 (1)
IFK Mariehamn 4 (2)
IFK Mariehamn är klara för kvartsfinal i Finlands Cup efter att man avfärdat division II-laget IF Gnistan på bortaplan i onsdags. Petteri Forsell gjorde två mål medan Patrick Byskata och Saihou Jagne fick göra sina första mål i den grönvita tröjan.
IFK tog en tidig ledning efter två mål av Petteri Forsell, varav ett på straff, i onsdagens cupmatch mot IF Gnistan som spelar i division II. Gnistan reducerade i den första halvleken och IFK hade en 2–1-ledning i paus.
I den andra halvleken gjorde Patrick Byskata 3–1 och Saihou Jagne 4–1 för IFK. För båda var det första målen i IFK-tröjan.

IFK: Ludwig Bergström – Jarkko Värttö, Kristian Kojola (Mason Trafford, 80´), Jani Lyyski, Johannes Nordström – Marcus Olofsson (Mika Niskala, 68´), Amos Ekhalie, Patrick Byskata – Petteri Forsell, Wilhelm Ingves (Saihou Jagne, 46´), Rezgar Amani
Mål: 0-1 Petteri Forsell 6´, 0-2 Forsell (straff) 14`, 1-2 Joonas Kauti 21´, 1-3 Patrick Byskata 77´, 1-4 Saihou Jagne (Forsell) 86´