IFK växlade upp i andra halvlek

Efter underläge 0-1 tog IFK sig samman och kammade hem alla poängen hemma mot MyPa.
Kallduschen kom direkt efter två spelade minuter för IFK. En hög boll studsade fram till Aleksi Ristola, som omarkerad gjorde mål bakom en chanslös Simon Nurme i hemmamålet. IFK-spelarna hämtade sig aldrig riktigt från den öppningen i första halvlek. När IFK kom upp i anfall satt passningarna på den sista tredjedelen av planen oftast fel. MyPa fick inga fler klara målchanser i första halvlek, men ledningen var inte orättvis.
Hemmalaget sprang ut på gräset som ett nytt lag i andra halvlek och med vinden i ryggen. Rappare passningar, bättre rörelser och mer vilja gav utdelning. Petteri Forsell kvitterade efter 56 spelade minuter. Robin Östlind slog ett perfekt avvägt inlägg och Luis Solignac satte dit foten knappt 20 minuter senare. I matchens slutskede spelade IFK lugnt och behärskade matchen.