Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>MÄSTARE IGEN Lina Holm var med om att vinna serien i fjol med IFK, och i helgen vann man Upplandstrean igen trots att många från förra säsongens guldtrupp lämnade laget inför 2015.

IFK vann serien – igen

FOTBOLL. Tämligen omgående kom de grönvita igång med sitt spel Månkarbo och började allt oftare att sätta gästernas försvar på prov. Anfallen gick ofta centralt och längs IFK:s vänsterkant. Nytillskotten, systrarna Isabella och Olivia Mattsson kombinerade sig fram, vred och vände och hittade varandra fint. Det var också en av systrarna, nämligen Isabella, som såg till att hemmalaget redan i den femte minuten tog ledningen då hon på långt håll släppte iväg ett skott som seglade över Månkarbos målvakt, som kommit för långt ut ur målet.

I den 25:e minuten var det dags för ”Mattson-show” igen.

Denna gång var det Olivias tur att sätta bollen i nätmaskorna, då hon framspelad av Isabella snyggt stänkte upp 2–0 i målvaktens vänstra kryss.

I halvlekens slutskede hann Isabella Mattson ”måla” på nytt och i princip kopiera sitt första mål då hon satte 3–0.

Det slutade 5–2 till sist, efter nytt mål av Isabella Mattsson samt ett av Fanny Måsaback.

Efteråt fick IFK vänta på att resultatet från Rimbos IF 2:s mot match mot Rosersberg IK skulle bli klart, då den börjat timmen senare än mariehamnarnas. Resultatet föll i IFK:s favör (3–2 till Rosersberg) och man kan nu åter titulera sig som seriesegrare för andra året i rad.

IFK får trots seriesegern inte stiga till division II. Dispensen laget har för att få spela i det svenska seriesystemet gäller bara för Upplands fotbollförbund.