IFK vann i Tammerfors

FOTBOLL. Efter första halvlek i matchen mellan Tampere United och IFK Mariehamn stod det 3-3. IFKs mål gjordes av Petteri Forsell, Tamás Gruborovics, och Ekhiabhi Okodugha.
I andra halvlek blev det bara ett mål: för IFK genom Gruborovics och segern var bärgad!

Matchens första femton minuter bjöd på fyra mål och ett hejdundrande tempo. Inget av lagen hade riktig kontroll på matchen och anfallen kom ofta plötsligt. Redan efter fyra minuter fick Petteri Forsell på ett av sina distansskott och skottet letade sig in bakom Tamperes målvakt. Bara några minuter senare hade TamU kvitterat genom Saarinen.
I den trettonde minuten fick IFK igen ett försprång då Okodugha som för dagen ersätter Sasha Anttilainen på topp fintar bort TamU:s vänsterback för att sedan vackert spela fram månadens spelare i Veikkausliiga Tamás Gruborovics som bredsidade in ledningsmålet.
Tre minuter senare kom TamU in i matchen igen efter ett mål av Haapala när Petteri Forsell säljer sig billigt och IFK Mariehamns målvakt Willis Ochieng bara kunde plocka ut bollen ur mål.
Med mindre än tio minuter kvar av första halvlek drog IFK ifrån igen. Den här gången var det Gruborovics tur att spela fram Okodugha med en fin passning till samme Okodugha som på volley slog in ledningsmålet.
Men Tamu gjorde som de gjorde under hela första halvlek och kom tillbaka bara några minuter senare. I den 42:a minuten slog Kristian Kojola till efter slarvigt försvarsspel av både Gueye och Dujilo.
Ganska tidigt i andra halvlek slog Tamas till igen och IFK höö undan och vann med 4-3.