IFK vände och vann rysare mot JJK

FOTBOLL. IFK vann gårdagens rysare mot JJK i bottenstriden. I halvtid var laget nere på kvalplats men efter en timmes spel visade IFK att man vill vara kvar i ligan genom en kämpainsats av hela laget. Vändpunkten kom genom Mason Traffords 2-2 mål.
Hade matchen regisserats på förhand hade det inte kunnat bli en större rysare. Ett bottenmöte där båda lag kämpar för att överleva i ligan. IFK Mariehamn utan sitt ordinarie innermittfält och utan sina två förstahandsval i anfallet. Att ett IFK Mariehamn utan Mika Niskala, Amos Ekhalie, Mikko Paatelainen, Ante Simunac och Sasha Anttilainen skulle klara tre poäng mot JJK var det inte många som trodde. Och de som inte trodde fick inledningsvis leva med att de hade fel. Wilhelm Ingves sprang i djupled som om han hade varit ordinarie i laget hela året och JJK stod mest och tittade på hur IFK inledningsvis lekte fotboll med gästerna.
Även 1-0 kom av Ingves i matchens elfte minut. En bra slagen frispark av Sebastian Strandvall, kaos i JJK-försvaret och en boll som Ingves utan större bevakning kunde fånga upp och dunka in. De första femton minuterna såg väldigt bra ut för hemmalaget.
Sedan hände någonting. JJK kom in i sin press och stressade IFK:s mittfält till enkla misstag och osäkert spel. När domare Vesa Hätilä blåste för halvtid hade IFK tappat sin ledning och låg under med 1-2 efter mål av Jukka-Pekka Tuomanen i tjugofemte minuten och Mikko Hyyrynen i den 43:e.

Men sedan vände det igen. Det IFK Mariehamn som hade börjat matchen så bra kom helt plötsligt tillbaka.
I den 62 minuten fick IFK en hörna som Sebastian Strandvall slog lika bra som så många gånger tidigare och då dök Mason Trafford upp. Han fick stå ensam och måtta in nicken, den satt där den skulle.
Allt gick numera hemmalagets väg och kvällens tredje IFK-strut var ett tydligt bevis på att flytet återigen hade infunnit sig.

Patrik Rikama gör ett fantastiskt förarbete när han får en tung tackling men lyckas stå på benen och lyfter in bollen till Tamás Gruborovics som forcerar in trean bakom Janne Korhonen i JJK-målet. Sedan var det bara för IFK att försöka hålla undan men det blev lättare sagt än gjort.
För som tidigare i matchen svängde det igen. I ren desperation tryckte JJK på och IFK hade svårt att få bort bollen från straffområdet. När grönvitt väl lyckades skickades bollen tillbaka gång på gång. Få gånger har det varit så förlösande att höra domarens visselpipa när de 92 minuterna var klarspelade.