IFK tog tre viktiga poäng

FOTBOLL. IFK Mariehamn tog tre viktiga poäng när man besegrade TPS hemma i söndags.
– Det är en oerhörd glädje och lättnad, säger lagkapten Mika Niskala.

Det tog bara drygt en minut för IFK Mariehamn att gå upp i ledning mot TPS på Wiklöf Holding Arena i går. Mika Niskala slog ett väl avvägt inlägg mot bortre stolpen och Ekhiabhi Okodugha höll sig framme och stötte in bollen.
Och det var inte bara 1–0 målet som var snyggt i IFK:s spel i matchens inledning. Passningsspelet fungerade strålande, IFK spelade med hög intensitet och hemmalaget stressade och pressade ofta TPS så hårt att gästerna gång på gång tappade bollen ut över sid- eller kortlinjen.
Tyvärr kom IFK:s briljanta spel av sig i och med att Sasha Anttilainen skadades efter drygt 20 minuters spel. I väntan på att få byta in Ante Simunac spelade TPS med en man mer på planen och när Niskala tappade boll på mittfältet tog de vara på fördelen direkt. Riku Risku snappade upp bollen, drev igenom försvaret och avslutade kyligt mitt i mål.
I andra halvlek tog sig IFK åter in i matchen ordentligt. Man skapade också en del chanser, men inga avslut som riktigt skakade Jukka Lehtovaara i TPS-målet. I stället fick man tacka och ta emot när Sami Rähmönen bröstade in bollen i eget mål i den 80:e minuten.
– Jag tycker att vi spelar klokt i andra halvleken. Tidigare har vi blivit för stressade och det blev vi kanske ibland i dag också, men jag tycker också att vi höll i bollen bra och fick dem att springa. De kom hem i banan och vi kunde skapa tryck. Det var nyckeln till vår andra halvlek, säger Niskala.