IFK tog poäng i Seinäjoki

FOTBOLL. Trots att SJK tidigt tog ledningen och därefter – flera gånger – var nära att utöka den får IFK Mariehamn resa hem från Seinäjoki med en poäng.

Noterbart är att IFK Mariehamn inför matchen valde att mönstra reservmålvakten Anton Lepola istället för Marc Nordqvist – Lepolas första ligamatch i karriären.
I sju minuter fick Lepola hålla nollan innan SJK:s Johannes Laaksonen, från nästan stillastående, krutade in ledningsmålet på OmaSP stadion i Seinäjoki.
Sju minuter senare, i den 14:e minuten, borde ytterbacken Jesse Sarajärvi ha utökat till 2-0. SJK bröt bollen på IFK:s planhalva efter slarv av den annars så bollsäkre Nicklas Maripuu, varpå Sarajärvi frispelades. Lepola parerade dock Sarajärvis avslut med benen.
SJK fortsatte jaga och även om det – sett över hela matchen – var närmare 2-0 skulle det bli 1-1.
Ett distansskott från Dylan Murnane hittade slutligen fötterna på IFK-anfallaren Aleksei Kangaskolkka, som i sin tur drog till några meter in i straffområdet – avslutet hårt och upp i nättaket.