IFK tappade poäng på övertid

FOTBOLL. TIPSLIGAN
RoPS 1 (0)
IFK Mariehamn 1 (1)
Petteri Forsell gjorde mål nummer 10.000 i Tipsligans historia. Målet, som kom i den 22:a minuten, betydde 1–0 till IFK i bortamatchen mot RoPS. Ledningen höll nästan hela vägen, på övertid kvitterade Eetu Muinonen för RoPS.
Inför söndagens tre ligamatcher hade det gjorts 9.998 mål i Tipsligan. Under kvällen skulle 10.000 passeras. Och det blev en IFK Mariehamn-spelare som fick gör det historiska målet. I den 22:a minuten gjorde Petteri Forsell 1–0 till IFK i Rovaniemi. Ledningen såg ut att hålla hela matchen men på övertid gjorde Eetu Muinonen 1–1 för Rovaniemilaget.

IFK: Josh Wicks – Allan Olesen, Kristian Kojola, Fernando de Abreu, Jarkko Värttö – Sebastian Strandvall, Hendrik Helmke, Marcus Olofsson (Jonas Emet, 63´), Petteri Forsell – Toni Lehtinen (Giuseppe Funicello, 90´), Aleksei Kangaskolkka (Luca Bellisomo, 81´)