IFK tappade 2–0 till 2–2

FOTBOLL. IFK Mariehamn såg ut att ta säsongens första hemmaseger när laget mötte FC Lahti på WHA i lördags. Men efter att ha lett med 2–0 i halvtid tappade laget spelet och tillät FC Lahti att både reducera och kvittera i den andra halvleken.
Efter en trevande start tog IFK Mariehamn kommandot i den första halvleken i lördagens Tipsliga-möte med FC Lahti. Efter 27 minuters spel gav Mikko Paatelainen hemmalaget ledningen och bara två minuter senare satte samma spelare även 2–0. Resultatet stod sig till halvleken ut och IFK Mariehamn verkade gå mot säsongens första hemmaseger.

Försvarsmisstag
I början av den andra halvleken såg ålänningarna ut att behålla greppet om matchen men i matchens 61:a minut lyckades FC Lahtis Jonne Kemppinen peta in 2–1 efter ett misstag i IFK-försvaret. Efter reduceringen tappade IFK Mariehamn den största delen av sitt spel och i matchens 83:e minut löpte sig Kemppinen återigen fri på ett inlägg och satte säkert 2–2.
Några fler mål blev det inte i matchen och det oavgjorda resultatet innebär att IFK Mariehamn ligger kvar på nästsista plats i tabellen, en poäng före just FC Lahti.