IFK stal en poäng av Chiefs

ISHOCKEY. Hockeyherrarna i västkustligan svarade för en liten skräll när man spelade oavgjort 1-1 mot topplaget Chiefs i Islandia i lördags.
Senast lagen möttes i höstas avgick Chiefs, ”Bossarna”, med en 8-0-seger.
– Vi har varit med i egentligen alla matcher utom just den mot Chiefs, där var vi utan chans, menar tränaren Mikael Rosbäck.
– Då var vi inte beredda på tempot, de är ett spelskickligt lag som siktar mot tvåan. Men i dag gjorde vi taktiskt en pangmatch, sammanfattar Rosbäck.
Matchen präglades av tillknäppt spel med få riktigt öppna lägen. En smånervös inledande förstaperiod där IFK inte riktigt hittade in i matchen resulterade som tur var för hemmalaget inte i några bortamål.
105 betalande på läktarna fick i den andra perioden sedan se serietvåan Chiefs inleda målskyttet. Ett handledsskott från blå passerade en skymd Christian Aakula i hemmamålet. Lukas Donner kvitterade sex minuter senare med en inövad variant direkt på en tekningssituation.

Höll undan
IFK satt därefter i en växel till i sista perioden, men Chiefs gjorde detsamma och publiken bjöds på en hjärtklappande avslutning där gästerna spelade i power play de sista två minuterna av matchen. Men en för alla, alla för en var dagens slagord i IFK och man kom undan med ett stolpskott och allmän kalabalik.
Målvakten Aakula svarade för en mer än godkänd insats. Avslutsstatistiken vanns av Chiefs med 34-21.
– Jag fick bra hjälp av utespelarna och hade alltid sikt på pucken, förklarar han sitt spel.
Tiden talar för IFK och man har blivit ett betydligt mer samspelt lag sedan seriestarten.
Nästa helg spelar grönvitt mot den odiskutabla seriejumbon HC Mean Machine och allt annat än åländsk seger vore ett smärre mirakel. Efter den matchen väntar juluppehåll för IFK innan man ska spela om placeringar i vad som kallas nedre serien.
I den serien gör man upp med 8 lag i grupp B (IFK spelar i grupp A) och man möter lagen där i en enkel omgång.