IFK som dag och natt

ISHOCKEY. Efter en av lagets bästa hemmaperioder på länge rasade spelet för IFK i söndagsmatchen i division III mot Järfälla HC.
– Det här är en underlig sport, säger tränaren Rein Metsik
Det hade ju varit så bekvämt för IFK Mariehamn att kunna gå in i seriens slutskede med en seger mot Järfälla i ryggen. Arbetsro och självförtroende hade satt sig inför fortsättningen mot den hägrande Alltrean.
I första perioden såg IFK ut att säkert vara på väg mot högre höjder. Lagets tryck högt i banan gjorde det svårt för Järfälla att göra annat än slå ifrån sig. Passningarna satt snabbt och rätt på rörliga spelare ut ur mittzon och mot mål.
1-0 kom i numerärt överläge av Dominic Ingström efter att IFK flyttat puck skickligt och snurrat upp bortabackarna. Efter 9 minuter tog Järfälla time out. Det var ett klokt beslut av ett lag utan chanser. I 16:e minuten gjorde IFK mål igen efter ett skott av Jim Manselin och några studsar som Emil Molander högg på.
Men från andra perioden tog Järfälla hand om taktpinnen och vann med 7-4.
IFK Mariehamn ligger nu tre poäng under Alltrean-strecket med två matcher fler spelade än Iron.