IFK slog Finlands bästa lag

FOTBOLL. IFK Mariehamn besegrade regerande mästarna och serieledarna HJK på Wiklöf Holding Arena i kväll. Efter en så gott som perfekt match vann Grönvitt med 2–0.
Redan 16 minuter in i matchen gjorde IFK matchens första mål genom Saihou ”CH” Jagne. I den 76:e minuten fastställde Aleksei Kangaskolkka slutresultatet.
I den första halvleken böljade spelet fram och tillbaka och både IFK och HJK hade chanser. Simon Nurme i IFK-målet stod dock i vägen för allt gästerna åstadkom.
I den andra halvleken tog HJK över spelet mer och mer, men IFK försvarade sig bra och man släppte inte till många skott.
Efter matchen var IFK:s tränare Pekka Lyyski väldigt glad och stolt över sina spelare.
– Nu leker livet, sade han.
Matchen sågs av 2810 personer, nytt säsongsrekord och IFK:s femte bästa publiksiffra på 100 hemmamatcher.