IFK räddade poäng i 98:e minuten

FOTBOLL.
FC Honka 2 (0)
IFK Mariehamn 2 (1)
Klockan tickade upp mot 98.00 i Esbo när Petteri Forsell slog en frispark som Honkaförsvararen Sampo Koskinen styrde i eget mål. Målet betydde 2-2 och därmed räddade IFK en poäng i bortamötet med Honka.
IFK Mariehamn tog ledningen i den första halvleken i bortamötet mot FC Honka. Petteri Forsell drog på från 35 meter, bollen gick stolpe in och Grönvitt kunde gå till ledningen i paus.
IFK startade den andra halvleken bäst och hade bud på fler mål. Istället var det dock Honka som vände på matchen med två mål på fyra minuter. Båda gånger var det Tim Väyrynen som stod för målen.
I den 84:e minuten spräckte Honkas målvakt Tuomas Peltonen läppen och fick sys på planen. Därför blev det sju övertidsminuter, precis före full tid fick IFK en frispark strax utanför straffområdet.
Forsell sköt bollen över muren och precis innan Peltonen skulle ta bollen nickskarvade Honkabacken Sampo Koskinen i eget mål. Strax efteråt blåste domaren av matchen och IFK fick med sig en poäng från Esbo.

IFK är nu två poäng efter HJK med en match mindre spelad.

IFK: Simon Nurme – Jarkko Värttö, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Mason Trafford – Mika Niskala, Patrick Byskata (Ermin Gadzo, 80´) – Rezgar Amani (Mattias Wiklöf, 56´), Petteri Forsell, Marcus Olofsson – Saihou Jagne (Aleksei Kangaskolkka, 60´)