IFK på kvalplats efter förlust mot HJK

TIPSLIGAN
HJK 3
IFK MARIEHAMN 1

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade måndagens ligamatch mot serieledarna HJK med 1–3 i Helsingfors. Därmed ligger Grönvitt nu på kvalplats i tabellen.
IFK bjöd HJK på matchens första mål i den 9:e minuten då mittbacken Medoune Gueye nickade in bollen i eget mål när han skulle rensa undan ett inlägg slaget av Rafinha. Knappt tio minuter senare satt tvåan efter att Akseli Pelvas avlossat ett distansskott som IFK:s målvakt Willis Ochieng var på men inte lyckades rädda.
IFK reducerade sedan i den 62:a minuten genom Sasha Anttilainen efter en frispark slagen av Sebastian Strandvall. Närmare kom man dock inte och istället kunde HJK punktera matchen i den 90:e minuten. Marcus Olofsson tappade boll en bit in på egen planhalva och HJK:s Erfan Zeneli slog en perfekt djupledsboll som Tipsligans skytteligaledare Juho Mäkelä placerade klockrent i nättaket.