IFK och Lahti kryssade

TIPSLIGAN
IFK Mariehamn 2 (1)
FC Lahti 2 (2)
FOTBOLL. IFK Mariehamn fick en drömstart mot FC Lahti när Aleksei Kangaskolkka satte 1–0 efter 25 sekunder. Efter att FC Lahti vänt på matchen kunde IFK:s superinhoppare Ermin Gadzo kvittera till 2–2, vilket blev slutresultatet.
– Det är mitt jobb att göra mål, säger Gadzo.
Redan 25 sekunder in i matchen kunde Aleksei Kangaskolkka sätta sitt trettonde mål för säsongen när IFK Mariehamn tog emot FC Lahti på Wiklöf Holding Arena.
Efter en bra inledning av IFK tappade man medan motståndarna visade prov på vassa omställningar och spelvändningar.
I den 21:a minuten vände Lahti spelet från höger till vänster och Mikko Hauhia kunde kvittera. Drygt sju minuter innan paus gjorde Ariel Ngueukam återigen mål för Lahti, kamerunierns sjätte mål i sin femte ligamatch.
Efter paus kom IFK igen och inbytte Ermin Gadzo gjorde som han gjort flera gånger tidigare i år. Bosniern hoppade in och satte kvitteringen till 2–2.
– Det var ett godkänt och bra inhopp av honom, säger tränaren Pekka Lyyski.
IFK tog över efter kvitteringen och hemmalaget skapade några halvchanser men fick inte in något segermål.

Inter spelade oavgjort mot JJK medan TPS och HJK vann sina matcher. Det betyder att IFK har sex poäng upp till HJK som tog över serieledningen och fyra poäng upp till TPS på fjärde plats.

IFK: Ludwig Bergström – Johannes Nordström (Ermin Gadzo, 59´), Kristian Kojola, Jani Lyyski, Jarkko Värttö – Tommy Wirtanen, Mika Niskala (Saihou Jagne, 69´) – Robin Östlind, Mattias Wiklöf, Marcus Olofsson – Aleksei Kangaskolkka.