IFK och JJK bjöd på målfest

TIPSLIGAN
IFK Mariehamn 3 (1)
JJK 3 (1)
IFK Mariehamn och JJK bjöd de 1637 i publiken på en målkavalkad. Matchen slutade 3-3 och IFK:s mål gjordes av Aleksei Kangaskolkka (2) och Petteri Forsell.
IFK Mariehamn spelade riktigt bra under den första halvleken i hemmamatchen mot JJK. Laget skapade flera chanser men det dröjde till den 40:e minuten innan Aleksei Kangaskolkka kunde skjuta in ledningsmålet på pass av Jarkko Värttö.
Publiken hann knappt sluta jubla innan Eero Markkanen kvitterade för gästerna.
– Vi borde ha avgjort den här matchen i första halvlek, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski.
I den andra halvleken började JJK bäst och tog också ledningen, för andra gången gjorde Markkanen mål.
Cirka 20 minuter in i halvleken bjöd IFK på ett fint anfall och Petteri Forsell kunde avsluta från 16 meter och det var kvitterat. När sedan Kangaskolkka gjorde 3–2 med kvarten kvar trodde nog de flesta att IFK skulle hålla undan.
Men JJK kom tillbaka och Markkanen fullbordade sitt hat trick med tre minuter kvar av ordinarie tid. På övertid hade Mikko Innanen ett friläge men Simon Nurme kunde göra en avgörande räddning.
– Det var längesedan som vi var så här slarviga bakåt, säger Lyyski.

IFK ligger kvar som trea i tabellen. Nästa match spelas på bortaplan mot Inter den 30 juli.

IFK: Simon Nurme – Jarkko Värttö, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Mason Trafford – Mika Niskala (Ermin Gadzo, 89´), Patrick Byskata – Mattias Wiklöf, Petteri Forsell, Marcus Olofsson (Amos Ekhalie, 57´) – Aleksei Kangaskolkka