IFK Mariehamn tappade tvåmålsledning i slutminuterna

TISPLIGAN
IFK Mariehamn 2
FC Honka 2
FOTBOLL. IFK Mariehamn såg länge ut att vinna söndagens Tipsliga-möte med FC Honka på WHA. Men med två mål under matchens sista minuter såg FC Honkas Hermanni Vuorinen till att gästerna fick med sig en poäng hem till Esbo.

Efter ett mål var av Mikko Paatelainen och Sasha Anttilainen såg IFK Mariehamn ut att ta en säker seger när laget gästades av ligatvåan FC Honka i söndags.
Gästerna inledde visserligen matchen bäst och i den 17:e minuten var laget nära att ta ledningen när Jussi Vasara kom åt att nicka på ett inlägg. Willis Ochieng i hemmalagets mål gjorde dock en mycket bra räddning nere vid stolproten.
Samtidigt var IFK Mariehamn inte alls ofarliga och i den 35:e minuten kunde laget ta ledningen efter att Paatelainen dragits ner i straffområdet. Paatelainen tog själv hand om straffen och gjorde inget misstag.
Efter ledningsmålet mattades FC Honkas spel av något och hemmalagets ledning stod halvleken ut.

Bättre i andra
I den andra halvleken lyckades IFK Mariehamn neutralisera FC Honkas spel betydligt bättre än i den första. Den andra halvleken blev också betydligt mindre händelserik.
I den 77:e minuten drev dock Anttilainen upp ett anfall och ensam mot fem försvarare lyckades han få iväg ett lågt skott från drygt 20 meter som slank in i FC Honka-målvakten Tuomas Peltonens bakre hörn.
Vid det laget fanns det ingenting som tydde på FC Honka skulle kunna ta sig tillbaka in i matchen men lagets tränare Mika Lehkosuo bestämde sig för att byta in tidigare skytteligavinnaren Hermanni Vuorinen vilket skulle visa sig få en avgörande betydelse för matchens utgång.
Vuorinen behövde nämligen bara vara inne på plan i drygt fem minuter innan han nickade in 2–1 efter en kort hörna. Och när klockan redan var inne på den fjärde och sista tilläggsminuten steg Vuorinen återigen till väders och styrde in slutresultatet 2–2 till såväl hemmaspelarnas som publikens stora besvikelse.