IFK kvar i toppen

ISHOCKEY. 3–4 och 4–3. Helgens hemmamatcher i Islandia blev knappa och tajta tillställningar.
Men tack vare uddamålssegern mot tabelltvåan Lidingö Vikings leder IFK fortsättningsvis hockeytrean.

IFK Mariehamn inledde helgen med en 3–4-förlust hemma mot Östervåla IF. Bortalaget ledde under matchens gång med 1–0, 2–1, 3–2 och avslutningsvis 4–3. Matchhjälte för gästerna blev Jonas Almqvist, som avgjorde med sitt 4–3-mål vid tiden 58.15.
Under söndagen revanscherade sig IFK genom att slå tabelltvåan Lidingö Vikings HC med 4–3. Med tio minuter kvar att spela ledde grönvitt med 4–1, men bara fyra minuter från slutet var det plötsligt 4–3 och mycket nerv.
IFK leder sin zon i hockeytrean och har samlat på sig 24 poäng på elva matcher. Lidingö Vikings HC har samma poäng men en match mindre spelad.
Fyra av seriens åtta lag avancerar till alltrean. Övriga gör upp i en fortsättningsserie.
Nästa helg spelar IFK borta mot Ormsta HC och SDE HF.

Målskyttar för IFK mot Östervåla: Niklas Kerwien, Robin Englund och Niklas Westerback.
Målskyttar för IFK mot Lidingö Vikings: Andreas Karlsson (2), Robin Englund och Otto Silfver.