IFK kryssade och slutade sjua

TIPSLIGAN
IFK MARIEHAMN 1
FC HONKA 1

FOTBOLL. IFK Mariehamn spelade oavgjort mot FC Honka på Wiklöf Holding Arena i dag. I och med det blev Honka utan medalj och IFK slutade sjua i tabellen. För att se ett bildspel från matchen klicka HÄR.
IFK och Honka hade varsin halvlek i lördagens match. Hemmalaget var bättre i den första men lyckades inte göra mål. I andra halvlek var Honka det bättre laget och när IFK missade i markeringen på en hörna i den 77:e minuten kunde Tapio Heikkilä nicka in 1–0.
Just då låg Honka på silverplats, men Hendrik Helmke skulle se till att Esbolaget fick lämna Åland utan medalj. I den 90:e minuten nickade den tyske mittfältaren in 1–1 efter ett inlägg från Mason Trafford på vänsterkanten.
Efter kvitteringsmålet var det svängdörrar och chanser åt båda håll, men fler mål blev det inte.
Seger skulle ha krävts för att IFK Mariehamn skulle få den sjätteplats som innebär en match mer nästa år. Nu blev det i stället en sjundeplats för Grönvitt och KuPS som vann med 2-0 mot TPS tog hand om sjätteplatsen.
Tipsligan vanns av HJK och silver och brons tog Inter och JJK hand om. Honka slutade fyra.
RoPS faller som bekant till ettan och ersätts nästa säsong av FC Lahti.