IFK krossade HIK med 8–0

ÅM
IFK MARIEHAMN 8
HAMMARLANDS IK 0
FOTBOLL. Division III-laget Hammarlands IK hade som väntat inget att sätta emot när man mötte ligalaget IFK Mariehamn i en ÅM-match på lördagen. Efter 90 minuters spel, i princip mot ett och samma mål, skrevs slutresultatet till 8–0 för IFK. Bildspel%3CIMG%20alt%3DBildspel%20src%3D%22http%3A//www.nyan.ax/_composer/images/bildspel.gif%22%3E
IFK ställde en yngre startelva än vanligt på benen i lördagens ÅM-match på Jomala konstgräs. Johannes Nordström och Fredrik Appel spelade i backlinjen från start och i anfallet gjorde Jimmy Sundman säsongsdebut bredvid Wilhelm Ingves.
Som väntat var det IFK som styrde spelet från början och det dröjde bara drygt fem minuter innan ovan nämnda Sundman kunde göra sitt första mål i grönvit tröja. Ett inlägg från Ante Simunac hamnade framför Ingves fötter, han passade vidare och Sundman hade bara att sätta pannan till.
Första halvlek bjöd på fyra mål till från IFK. En kvart in i halvleken assisterade Amos Ekhalie Mika Niskala som nätade från distans, ett par minuter senare fick Ekhalie sätta trean på pass av Fredrik Appel och ytterligare några minuter senare gjorde han sitt andra mål för dagen, då framspelad av Simunac. Innan paus fick också Sundman bli tvåmålskytt, då Appel och Ingves stått för förarbetet.

Slipa tekniken
I andra halvlek bytte IFK:s tränare Pekka Lyyski ut Sundman, Niskala, Ingves, Johan Carlsson och Médoune Gueye till förmån för Mikko Paatelainen, Marcus Olofsson, Sasha Anttilainen, Tamas Gruborovics och Ekhiabhi Okodugha. Tempot mattades av och andra halvlek blev målfattigare.
Paatelainen gjorde dock två mål och Anttilainen ett, så slutresultatet skrevs till 8–0.
Efter matchen säger IFK:s Amos Ekhalie att ligalaget medvetet försökte lugna ner spelet i andra halvlek.
– Vi försökte spela mer avslappnat då. Det var en bra match, vi försökte slipa på tekniken som vi ska använda när ligan drar igång och på det sättet var det bra träning för oss. Vi får ta med oss det, samt att vi gör så många mål, från den här matchen, säger han.
Lördagens match var den sista ÅM-matchen för året. IFK vann mästerskapet på nio poäng, före Hammarlands IK på fyra, SIFFK på tre och Jomala IK på en poäng.