Foto: Erkki SantamalaSTOPP Under lördagskvällen föll IFK-juniorerna på nytt i ligakvalet. TPS blev för svårt i Eckeröhallen. Bilden är från en tidigare match i vinter.

IFK-juniorer rundade av med TPS-förlust

FOTBOLL. IFK Mariehamns a-juniorer föll i den sista ligakvalsmatchen mot TPS med 0–3.

Åbolaget fick en 2–0-ledning med sig in i pausvilan via mål av Pyry Tenho och Eetu Leppänen. I den andra halvleken fastställde Ilari Puputti slutresultatet till 3–0 i Eckeröhallen.

IFK Mariehamn slutar näst sist i ligakvalstabellen med sex poäng efter nio omgångar och resultatraden en seger, tre oavgjorda och fem förluster. Därmed väntar division I-spel till våren med start i slutet av april.

Topp fyra-lagen FC Inter, FC Espoo, TPS och FC Honka tar klivet upp i ligan medan femman HJK och sexan KaaPo spelar playoffmatcher mot norra seriens MP och VIFK. FC Jazz, KuPS, Haka j/HJS/YJ samt JJK tar klivet upp i ligan från den norra serien. (om)