”De går ut och kör över oss”

ISHOCKEY. Att förlora i förlängning efter sex gjorda mål och en kampmatch – det väger inte så tungt på IFK-spelarnas axlar.

– Det känns som att vi vunnit en poäng snarare än förlorat två, säger lagkaptenen Alexander Grundström.
IFK var tvungna att få med sig någon poäng från Gimo för att själva kunna avgöra i nästa helgs hemmamöte med huvudkonkurrenten.

Grönvitt fick i torsdags hjälp av Segeltorp, som överraskande slog Gimo.

Satt hårt inne

Det blev till slut en poäng, men den satt hårt inne.

– De går egentligen ut och kör över oss i en och en halv period. Sedan orkar de inte riktigt och vi får styra matchen fram till 5-5.

– Det slutade ganska rättvist 6-6, vilket lag som helst hade egentligen kunnat vinna i förlängningen, berättar Alexander Grundström.

Kvitterade

IFK kämpade sig tillbaka från 2-0 till 2-2, från 5-2 till 5-5 och kvitterade till 6-6 med en minut och 18 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

Målskyttar för IFK var Niclas Hero, Alexander Grundström, debutanten Mathias Kerwien, Carl-Erik Nyqvist (2) och Niklas Manselin.

På lördag möter IFK Gimo hemma och kan då knyta till treans fortsättningsserie.