IFK håller sig kvar i Tipsligan

IFK Mariehamn 1 – 2 Kups (0-1)

Trots en förlust mot Kups säkrade IFK Mariehamn kontraktet för nästa års Tipsliga.

-Jag är väldigt glad att vi är kvar i ligan, men samtidigt är jag inte nöjd med att vi förlorade matchen, säger målgörare Tamás Gruborovics.

Matchen slutade 1-2, men tack vare resultaten i omgångens andra matcher lyckades IFK Mariehamn hålla sig kvar i Tipsligan.

Spelet var som förväntat ganska dåligt med tanke på matchens betydelse och den dåliga planen. IFK öppnade starkast av de två men fick i mitten på andra halvlek se sig i underläge efter ett oturligt självmål av mittbacken Mason Trafford.

Efter Kups ledningsmål blev det mer och mer stressigt när IFK skulle gå till anfall och Kups försvarade tålmodigt och kontrade mot IFK. 0-2 kom i den 77e minuten genom Dudu.

Tamás Gruborovics reducerade i den 88:e minuten men det var av liten betydelse då det stod klart att Lahti och JJK inte skulle skrapa ihop tillräckligt med poäng för att passera IFK i ligan.

Slutplaceringen blir en tolfteplats och säkrat kontrakt inför nästa år.

-Det känns väldigt skönt att ha kontraktet säkrat, säger lagkapten Mika Niskala.

Läs allt om matchen i Nya Åland på måndag och se höjdpunkterna samt intervjuer på Åland 24 i Sportmagasinet som sänds med start 18.30.

Se även vårt bildspel med många sköna bilder från ödesmatchen under fliken ”bildspel” på hemsidan.