IFK förlorade mot KuPS

TIPSLIGAN
KuPS 2 (0)
IFK Mariehamn 0 (0)
IFK Mariehamn förlorade måndagens bortamatch mot KuPS med 2–0. Därmed bröts IFK:s förlustfria svit på fem matcher. IFK ligger, trots förlusten, kvar på tredje plats i ligan.

KuPS och IFK Mariehamn lyckades inte få in några mål i den första halvleken i måndagens ligamatch i Kuopio.
I andra halvlek föll det mål men det var inte ålänningarna som gjorde dem. Inhopparen Sander Puri gjorde 1–0 för KuPS i den 62:a minuten i samband med en hörna.
Chris James utökade sedan ledningen till 2–0 i den 75:e minuten.
IFK testade med offensiva byten men det hjälpte inte och Grönvitt kunde inte spräcka nollan.

I IFK fick målvakten Ludwig Bergström göra ligadebut sedan Simon Nurme drabbats av ett migränanfall en dryg timme innan match.

Toppkonkurrenterna HJK och Inter spelade oavgjort i sina respektive matcher. IFK ligger kvar som trea i tabellen, nu med fyra poäng upp till HJK och två upp till Inter.

På torsdag väntar nästa match. Då kommer Haka till Wiklöf Holding Arena.

IFK: Ludwig Bergström – Jarkko Värttö, Kristian Kojola, Mason Trafford, Marcus Olofsson (Ermin Gadzo, 80´) – Amos Ekhalie (Wilhelm Ingves, 66´), Mika Niskala, Patrick Byskata – Saihou Jagne (Rezgar Amani, 59´), Aleksei Kangaskolkka, Petteri Forsell.
Mål: 1-0 Sander Puri (Chris James) 62´, 2-0 James 76´
Varningar: Niskala (IFK) 16´, Olofsson (IFK) 73´, Ingves (IFK) 85´