IFK föll mot jumbon

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade måndagens bortamatch mot tabelljumbon JJK, men har trots det fortsättningsvis häng på en Europaplats.

JJK vann matchen med 1-0 efter mål av Gael Etock i den 29:e minuten. Hemmalaget skapade flera klara målchanser, framför allt i den första halvleken, och hade sammanlagt fyra bollar över mållinjen – varav endast ett giltigt mål. I två av fallen var det frågan om offside och i ett av dem obstruktion på IFK-målvakten Marc Nordqvist.
IFK tog över allt eftersom och sista kvarten förde med sig en kavalkad av missade IFK-lägen.

Trots förlusten är IFK fortsättningsvis femma i Veikkausligan, på samma poäng som tabellfyran FC Lahti. Detta då FC Lahti förlorade borta mot HJK med 0-3.
Vinnaren av Veikkausligan (HJK) får spela i nästa års Champions League-kval medan tvåan, trean och fyran belönas med en plats i Europa League-kvalet.
Två omgångar återstår och nästa match för IFK är inkommande fredag borta mot RoPS.