IFK chanslösa i toppmötet

ISHOCKEY IFK Mariehamns a-lag tog emot seriesuveränerna Hallsta IK i Islandia på lördagseftermiddagen. Redan efter en period, 0-3 till Hallsta, märkte de 224 personer vart det lutade. Matchen slutade 1-7 och Hallsta tog lagets femtonde raka seger.
– De var bättre på allt och gjorde oss dåliga, säger IFK:s Mats Clemes
Det var en tuff uppgift som IFK Mariehamns stod inför toppmötet Islandia. Hallsta IK reste till Åland obesegrade och lämnade ön med förlustnollan intakt. Redan efter den första perioden hade gästerna seglat ifrån med en tremålsledning. I den andra perioden gjorde Hallsta lika många mål, IFK fick in en reducering genom Marcus Englund till 1-6 men det hjälpte föga. Den tredje perioden blev avslagen och Hallsta fick in en puck till i IFK:s kasse och slutresultatet skrevs till 1-7.
– Det är inget att sticka under stolen med, Hallsta var bättre och gjorde oss dåliga. Det kändes som att de alltid var ett steg före, säger Mats Clemes efter matchen.