DELA

IFK bekräftar: Jagne och Bergström klara

FOTBOLL. IFK Mariehamns trupp är komplett. Målvakten Ludwig Bergström och anfallaren Saihou ”CH” Jagne blev sista spelarna in.

IFK bekräftar i ett pressmeddelande nu på morgonen att målvakten Ludwig Bergström som var med på träningslägret i Turkiet är klar.
– En något större överraskning för IFK-supportrarna är kanhända att IFK också valt att kontraktera den meriterade men ändå fortfarande blott 25-årige anfallaren Saihou ”CH” Jagne, skriver man i pressmeddelandet.
Jagne blir den sista spelaren att ansluta till IFK:s ligatrupp med nu knappt en månad kvar till ligapremiär. Den Gambia-födde Jagne har Finspångs AIK som moderklubb och under 2006 spelade han för Väsby United och vann då skytteligan i division 1 norra med 24 mål. Säsongerna 2008-2010 tillhörde han allsvenska AIK. Under en tid var Jagne utlånad till GIF Sundsvall men senast har han tillhört Brommapojkarna. Kontraktet med IFK är ettårigt.
– Jagne har spelat knappt 40 matcher i allsvenskan och gjort strax under tio allsvenska mål. Han beskrivs som oerhört explosiv – till och med refererad till som en av allsvenskans mest explosiva spelare under de säsonger han spelat där, skriver IFK.
Läs mer i måndagens Nya Åland.