IFK avslutade med seger

FOTBOLL. Bronschansen var borta redan innan avspark.
Men IFK Mariehamn satte en vacker slutpunkt på 2013 genom att slå tillbaka ligatrean VPS med 4–1.
– Det känns skönt att avsluta med seger och visa vad vi kan, säger matchens lirare Bernardo Ribeiro.

Med ett ointagligt avstånd upp till trean VPS hade bara IFK Mariehamn sin fjärdeplats att försvara inför lördagens avslutande omgång i Tipsligan.
Och man gjorde det med stil mot Vasalaget: Charlie Trafford placerade elegant in 1–0 i första halvlek. Och Mathias Wiklöf utnyttjade ett målvaktsschabbel fram till 2–0 strax före paus.
I den andra halvleken serverade Bernardo Ribeiro Tomas Hradecky fram till 3–0, vilket blev matchavgörande.
VPS reducerade visserligen en gång genom Tomi Ameobi, men på stopptid kunde sedan Patrick Byskata fastställa slutresultatet till 4–1 med en ”Panenka”-straff; en chipp mitt i målet. (om)