IFK åländska mästare igen

FOTBOLL. I årets ÅM-herrfinal blev det ännu en gång seger för ligalaget IFK Mariehamn.

Det var en väldigt bra match, säger tvåmålsskytt Josef Ibrahim i IFK Mariehamn.

På finalplanen Sportkila i Sund möttes FC Åland och IFK Mariehamn för att göra upp om årets ÅM-titel.
Ledningsmålet gjordes av Diego Assis minuten innnan halvtid. Därefter kom resterande mål i matchen i andra halvlek. Josef Ibrahim nätade två gånger om med knappa tio minuter mellanrum.
Fjärde IFK-målet gjordes på en hörna signerad Petteri Forsell. Fjärde målskytt i matchen blev Dever Orgill då han ökade på IFK:s målkonto till 5-0.
I slutet dömde domaren straff till FC Åland och lagkapten Andreas Jansson satte 5-1. Ställningen höll sig tills huvuddomare Stefan Skogberg blåste av årets ÅM-final.

-Vi gjorde det faktiskt bra. Det är lätt hänt att man går ner sig när man möter ett lag som spelar i en lägre division och att man tappar motivationen. Men jag tycker att alla vi höll motivationen uppe hela matchen och vi spelar ändå en väldigt bra match, säger tvåmålsskytt Josef Ibrahim.
FC Ålands Andreas Jansson tycker att det gick helt okej.

-Vi hade en tuff match förra helgen och en tuff match väntar i helgen så vi bytte fem spelare i halvtid. Det var fem yngre killar vilket så klart vilket visar sig hur matchen fortsatte. Första halvlek är vi nöjda med men i andra vågar vi inte riktigt hålla i bollen. Det gick helt okej, avslutar Jansson.