IF Fram blev bästa åländska lag i Alandia cup

FOTBOLL. I dag på förmiddagen spelas finalerna i Alandia cup. Åland 24 är på plats och i kväll sänds ett inslag från matcherna.
Inget åländskt lag tog sig vidare till slutspel i Alandia cup. Bäst gick det för saltvikslaget IF Fram som slutade på fjärdeplats i sin grupp. Av sju matcher vann man tre, spelade man en oavgjord och förlorade man en. Därmed stannade man på tio poäng.
– Det hör till ovanligheten at åländska lag får denna poängskörd i Alandia cup och killarna i laget var slutligen väldigt stolta och glada över sina insatser i turneringen, säger tränaren Johan Emretsson.
Tre andra åländska pojklag deltog i Alandia cup i år. IFK Mariehamn Strandnäs slutade sexa i sin grupp på sju poäng, IFK Mariehamn Ytternäs slutade åtta i sin grupp på tre poäng och Jomala IK slutade femma i sin grupp på nio poäng.
Ett flicklag, IFK Mariehamn, deltog också i turneringen. De slutade sjua i sin grupp på fyra poäng.

Medaljerna fördelas i dag
I dag spelas finalerna och bronsmatcherna i Alandia cup. Flickornas bronsmatch spelas 08.00 och då möts HJS och FC Wild. 10.00 spelas flickfinalen där HyPs och VJS Antiloopit möts. Samtliga nämnda lag är från riket.
På pojksidan möts KP-75 Zeiros-EBK millenium i bronsmatchen som börjar 09.00. I finalen möts Steve Beeks Soccer School och Grankulla IFK. Den matchen börjar 11.00. (ml)