I toppform inför Marcialonga

LÄNGDSKIDOR. Nästa vecka reser Isac Holmström till Italien för att skida världscuptävlingen Marcialonga.
Formen kunde knappast vara mycket bättre.
– Det känns förvånansvärt bra, säger Holmström efter segern i Jårasprinten.

Den gångna helgen vann Isac Holmström, för tillfället i Trondheim på studieutbyte, norska Jårasprinten över tio kilometer.
Holmström noterade tiden 25,41 minuter och hade 48 sekunder till godo på tvåan Jan Olav Fagerholt från Norge.
– I och med att jag sällan skidar så här korta lopp är det lite ovant för mig att hela tiden ligga på maxpuls. Men det gick överraskande bra, säger Holmström, som inte lägger någon större vikt i att han vann tävlingen.
– Nej, Jårasprinten är bara en mindre lokaltävling. Dessutom gick norska mästerskapen samtidigt så ingen av de allra bästa fanns på plats. För egen del tog jag det mera som ett träningspass.

Premiär

Söndagen den 28 januari väntar nya och betydligt tuffare utmaningar. Då ställer 22-åringen nämligen upp i italienska långloppet Marcialonga.
– Det är faktiskt första gången för mig. Jag ser fram emot det, säger Holmström.
Loppet är över 70 kilometer och ingår i långloppens världscup, Visma Ski Classics.