HV71 krossade Frölunda i bronsmatchen

ISHOCKEY. Det blev seger med hela 5-1 för HV71 i bronsmatchen mot Frölunda som avgjordes i Islandia nyss.

På bilden HV71:s Janne Niinimaa.

Frölunda inleder matchen med att missa först ett två mot ett läge och en stund senare ett friläge. När Janne Niskala sedan visas ut för interference i den elfte minuten tar HV71 chansen och sätter 1-0 genom Per Ledin på pass av David Petrasek.
Strax därefter har Frölunda chans att kvittera när HV71:s Simon Önerud drar på sig en utvisning, men istället får man ett mål i baken då HV71 ökar på i numerärt underläge genom Jukka Vuotilainen, återigen på pass av Petrasek.
Nio minuter in i andra perioden sätter HV71 3-0 genom Björn Melin och i trettonde minuten sitter 4-0 efter mål av Martin Thörnberg.
Simon Önerud gör HV71:s sista mål för dagen i tredje periodens åttonde minut. Frölunda sätter ett tröstmål genom Mathis Olimb när klockan står på 18.49 och slutresultatet skrivs till 5-1. (ml)